Lymfatische Massage
lymfatische-massage-1

Een lymfatische massage is een therapie die de lymfevaten stimuleert, de lymfecirculatie verbetert en vochtretentie elimineert.  Er worden zeer zachte cirkelvormige bewegingen op de huid gemaakt met de vingers en de handpalmen door het hele lichaam in de richting van de lymfatische circulatie.  Dit type therapie heeft zowel therapeutische als esthetische doeleinden.

In plaats van glijmiddelen worden vochtinbrengende crèmes gebruikt om te voorkomen dat de huid wegglijdt tijdens de massage.  Lymfatische massage bestaat uit drie fasen:

 • Passieve ondersteuningsfase.
 • Actieve stuwkrachtfase (er wordt toenemende druk uitgeoefend).
 • Passieve ontspanningsfase.

De nierfuncties worden gestimuleerd door gifstoffen via de urine te verwijderen.  Om deze reden zal de frequentie waarmee u plast gedurende enkele uren aanzienlijk toenemen.  De zwelling en ontsteking in uw lichaam zullen afnemen en u zult een ongelooflijke lichaamsontspanning voelen.  Opgemerkt moet worden dat de duur van de massage niet langer dan een uur mag duren.

Het minimum aantal sessies dat de patiënt kan ondergaan, hangt af van zijn medische toestand.  Het minimum aantal sessies is echter meestal 10. Na het beëindigen van de behandeling moet de patiënt worden opgevolgd en gecontroleerd of het organisme perfect werkt.  Als u wilt afvallen, is deze behandeling de juiste keuze voor u, omdat het vet via de darm uit het lichaam verwijdert.

Manuele lymfatische massage is het type therapie dat het meest wordt aanbevolen door specialisten, omdat alle spiergroepen van het lichaam worden behandeld, wat het lymfestelsel helpt verbeteren.  Bij deze procedure worden de handen gebruikt en veroorzaakt het geen enkele vorm van pijn.

Lymfatische geassisteerde massage wordt uitgevoerd door machines die druk uitoefenen op bepaalde punten in het lichaam die de lymfestroom door de lymfevaten activeren.  Een van de meest populaire machines die ze gebruiken, is de broek, die drainage in de periferie van elk lid stimuleert.  Opgemerkt moet worden dat deze therapie geen toezicht van een specialist vereist, maar de effectiviteit is veel lager dan handmatige lymfatische massage.

Lymfatische massage locatie

Het begint met het legen van de liesstreek met afwisselende druk in een cirkelvormige beweging met de vingertoppen.  Het begint met een gelijkmatige druk van de knieën naar het binnenste deel van de dij te masseren.  Ten slotte worden beide handen op de enkels geplaatst en masseren ze naar de knieën.

Op de voeten worden cirkelvormige bewegingen gemaakt met de vingertoppen op de enkels, vervolgens op de rug en op de zool.

In de buik worden de liesklieren gedraineerd met neerwaartse massage en in het periumbilical gebied met de rug van de hand.

In het gezicht begint het in de nek, om de inhoud van de knooppunten af ​​te tappen.  Een cirkelvormige massage wordt gedaan met de toppen van de vingers op de sleutelbeenderen.  Er wordt druk uitgeoefend op de sternocleidomastoïde spieren die eindigen in de nek.  Vervolgens wordt de bovenlip naar de kin gemasseerd.  De ganglia die zich voor het oor bevinden worden gestimuleerd, om af te werken worden de oogleden voorzichtig met de wijsvinger ingedrukt.

lymfatische-massage-1
lymfatische-massage
lymfatische-massage

Voor welke pathologieën wordt een lymfatische massage aanbevolen?

Lymfatische massage wordt aanbevolen voor mensen met de volgende pathologieën:

 • Cellulitis.
 • Blessures en trauma aan spieren, pezen en gewrichten.
 • Hypertensie.
 • Spataderen.
 • Vermoeide en gezwollen benen.
 • Tijdens de menstruatie om de effecten van het premenstrueel syndroom te verminderen.
 • Tijdens de zwangerschap.
 • Na elk type operatie.
 • Na kankerbehandeling.

Een uitkering

Dit type behandeling heeft meerdere gezondheidsvoordelen, namelijk:

Door middel van massage wordt de zwelling in uw lichaam bestreden, naast het vasthouden van vocht, omdat het de gifstoffen in de lymfeklieren afvoert.

Het helpt bij het elimineren van cellulitis of sinaasappelhuid omdat deze aandoening nauw verband houdt met vochtretentie, door massages wordt lichaamsvet uit uw lichaam verwijderd.

Omdat het spierversteviging bevordert en weefseloxygenatie bevordert, kunt u herstellen van spier- en gewrichtsblessures.

Als u littekens op uw lichaam heeft, is dit een uitstekende optie, omdat het oedeem vermindert en de bloedtoevoer verbetert, waardoor de genezing van uw weefsels wordt versneld.

Het stimuleert de bloedmicrocirculatie, vermindert zwelling en blauwe plekken als gevolg van een verhoogde bloedcirculatie.  Dit alles voorkomt het verschijnen van spataderen en het gevoel van vermoeide benen.  Ook vermindert het het ongemak veroorzaakt door spataderen.

Met een verhoogde bloedcirculatie bereikt zuurstof sneller de lichaamscellen en weefsels.

Elimineert gifstoffen in de lymfeklieren die oedeem veroorzaken (zwelling van zachte weefsels).

Lymfatische massages vormen het lichaam op deze manier, mensen zullen zich zelfverzekerder voelen, het gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van leven verbeteren.

Regenereert huidvezels en voorkomt verklevingen van littekens na plastische chirurgie.  Deze behandeling zal het uiterlijk en de textuur van de huid verbeteren.

Stimuleert de nierfunctie.

Verbetert de afweer van het lichaam en de werking van het immuunsysteem.  Stress verminderen omdat het lichaam en geest ontspant.

Het heeft een kalmerend effect op het autonome zenuwstelsel, verstevigt de darm en verbetert constipatie.

Contra-indicaties

Ondanks het feit dat lymfatische massages meerdere voordelen hebben, wordt aanbevolen dat mensen die lijden aan de volgende pathologieën dit type massage niet uitvoeren:

 • Acute infecties en ontstekingen.
 • Hyperthyreoïdie.
 • Arteriële hypotensie.
 • Kanker en acute fase.
 • Kwaadaardige tumoren.
 • Tromboflebitis, trombose en problemen met hartfalen.
 • Angina pectoris.
 • Ernstige acne graad 3 en 4.
 • Mensen met open wonden.
 • Carotis sinus syndroom.
 • Dermatitis en acuut eczeem.
 • Astma en acute astmatische bronchitis.
 • Acute allergische reacties.
 • Nierpatiënten.

U moet niet vergeten dat lymfatische massage moet worden uitgevoerd door een getrainde professional.

Y Daarom en Body Therapy Plus kunt u genieten van deze massage in het comfort van uw huis.

Book the service now

Laat uw persoonlijke gegevens, telefoon, selecteer de gewenste dienst en geschikte tijd. Laat een verzoek achter en controleer de e-mail.

Het Weer:
00:59
min
Prijs: €55.00
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?